Hår

Ny behandlingsform mot hårtap?

Tabletter har lenge vært det mest effektive for behandling av hårtap. Nå er det mulig at vi får en spray på markedet, som virker lokalt og dermed har færre bivirkninger.

4. januar 2022

Ved at det nå forskes på, og nærmer seg lansering av finasterid som lokalbehandling, kan man i mye større grad unngå systemiske bivirkninger av tablett-behandling med finasterid. I en studie som ble gjennomført viste det seg at effekten av tablettbehandling og spray var helt lik. Det var 0% av de som fikk behandling med spray som trakk seg på grunn av bivirkninger, i gruppen med tablettbehandling var det 2,4% som valgte å avslutte kuren.


For en av bivirkningene med tablettbehandling av hårtap er altså nedsatt potens. Dette innebærer redusert sexlyst, problemer med ejakulasjon og ereksjon. Det er vel og merke kun 2% som opplever dette, men en del slutter av den grunn på behandlingen da dette kan gå ut over selvfølelsen.

Effekten av virkestoffet finasterid kommer ofte etter 3 måneder og kan vare i 5-10 år. Behandlingen fungerer ikke på skallet isse, men kan øke hårveksten og sakte ned progresjonen av hårtap hos de som er utsatt.

Kilder:
https://nhi.no/for-helsepersonell/fra-vitenskapen/ny-mulighet-for-menn-som-mister-haret/

https://www.forhims.com/hair-loss/topical-finasterideLyst til å lære mer?

Medisinsk ansvarlig lege:
Michael Kumar

Legevisitt AS – Hansteens Gate 12, 0253 Oslo. Org.nr. 917491089.

© Copyright 2022