Ereksjonssvikt

Fleip eller fakta om potensmidler

Den blå pillen har hjulpet utallige menn, og er blant de mest berømte legemidlene der ute. Det er ikke rart det har oppstått myter om en sånn kjendis.

Ereksjonssvikt kan ha helt naturlige årsaker som stress, prestasjonsangst og negative følelser. Med årene faller testosteronproduksjonen hos menn. Dette kan bidra til potensproblemer. Heldigvis finnes det legemidler som hjelper.

Det er mye feilinformasjon og myter rundt potensmidler. Her får du en god gammeldags fleip eller fakta som tar livet av mytene, og holder liv i sannhetene.

Kun gamle menn trenger potensmidler

Fleip. Ereksjonssvikt kan ramme menn i alle aldre. Hos yngre kan det skyldes blant annet sykdommer som diabetes, nerveskader, hormonsykdommer og legemidler. I tillegg er nervøsitet og prestasjonsangst vanlige faktorer.

Potensmidler er være farlig


Fleip, men: Potensmidler er ikke farlig så lenge de brukes etter avtale med lege og innenfor anbefalt dosering.

Penis forblir stiv i timevis

Fleip. Ved seksuell stimuli vil potensmidler øke blodtilstrømming til penis, som igjen gir ereksjon. Hvor fort, og hvor lenge virkningen er tilstede varierer fra preparat til preparat.

Man blir stiv uten stimuli

Fleip. Seksuell stimuli og lyst er helt nødvendig for at medisinen skal fungere.

Potensmidler og alkohol går helt greit

Fleip. Det anbefales at du ikke drikker alkohol mens du tar potensmiddel, da større mengde alkohol i kombinasjon med potensmiddel kan gi svimmelhet rask puls og slapphet.

Man kan ta potensmidler med alle medisiner

Fleip. Hvis man bruker mesisiner mot angina (f. eks med nitrater) skal man absolutt ikke bruke potensmiddel. Noen antibiotika kan også øke konsentrasjonen av potensmiddel, og blodtrykksmedisiner kan i kombinasjon med potensmiddel gi blodtrykksfall.

Potensmidler gir økt sexlyst

Fleip. Seksuell stimuli og lyst er helt nødvendig for at medisinen skal fungere, uten slik stimuli vil ikke potensmiddel gi ereksjon.

Potensmidler må tas på tom mage

Fleip, men: Noen potensmidler gir raskere effekt hvis man tar det på tom mage, mens andre kan tas uavhengig av matinntak.

Potensmidler virker umiddelbart

Fleip. Her kan du lese mer om https://www.hanshelse.no/ereksjonssvikt/ereksjonsproblemer-og-bruk-av-ereksjonsmidler virketid for ulike potensmidler.

Potensmidler reduserer fertilitet

Fleip. Fertilitet blir ikke påvirket av potensmidler.

Potensmidler gjør så du ikke kommer

Fleip. Utløsning påvirkes ikke av potensmidler.

Potensmidler beskytter mot kjønnssykdommer

Fleip. Potensmidler beskytter ikke mot kjønnssykdommer. Kondom er det eneste som beskytter mot seksuelt overførbar sykdom (og selvfølgelig å avstå fra sex).

Har du behov for potensmidler? Fyll ut helseskjema, få legevurdering og resept.

Lyst til å lære mer?

Ereksjonssvikt

Hvordan holde lenger?

Prematur ejakulasjon, eller tidlig utløsning som det også heter, oppleves som en belastning for mange menn. Må det egentlig være så flaut? Hva kan du gjøre for å holde lengre?


Les merLesetid: 2 minutter

Medisinsk ansvarlig lege:
Michael Kumar

Legevisitt AS – Hansteens Gate 12, 0253 Oslo. Org.nr. 917491089.

© Copyright 2022