Allergi

Pollen er på vei, på tide med allergimedisin!

Visste du at du faktisk må begynne med pollenmedisin FØR du kjenner pollenet? Vi skal forklare deg hvorfor.

17. mars 2022

Det er anbefalt at du starter på allergimedisinene dine ca. 1-2 uker før selve pollensesongen starter, og helst ikke slutte med dem før sesongen er over.

Du skal altså også ta dem selv på de dagene du nesten ikke merker pollenet.

Når allergenet (det kroppen din reagerer på) blir frigjort og kommer i kontakt med slimhinnene dine, vil disse cellene frigjøre histamin (stoffet i kroppen som lager allergiske reaksjoner). Dette gjør at du kan oppleve kløe i munn, hals, øyne og nese. I tillegg er det vanlig at nesen kan bli rennende eller tett og at øynene blir røde. Mange opplever også å bli ekstra slitne i perioder med mye pollen.

Hvorfor begynne på allergimedisin nå?

Antihistamin (som finnes i ulike allergimedisiner) skal blokkere frigjørelsen av histaminer fra cellene våre, slik at de slitsomme pollensymptomene blir dempet eller forsvinner. Derfor skal behandling med antihistaminer starte før pollensesongen, altså litt som å ta på kondomet før samleiet blir utført. Allergimedisin er altså ingen kur mot sykdommen, men symptomlindring.

Derfor er det også viktig å bruke medisinene jevnt gjennom hele sesongen.

Lurer du på når startskuddet går for akkurat din pollensesong? Sjekk oversikten over pollenspredningen her.

Vi kan hjelpe deg med en skreddersydd behandlingsplan, samtidig som vi vil dekke ditt behov for allergimedisin gjennom hele pollensesongen. Prisen for preparatene er ofte rimeligere på resept, enn hva de er over disken på apoteket.